Web Günlüğü

Hoş Geldin 11 Ayın Sultanı RAMAZAN

İslam aleminin kutsal ayı, 11 ayın sultanı Ramazan bugün kılınacak olan ilk teravih namazıyla başlıyor. Bu gece sahura kalkılacak ve yarın ilk oruç tutulacak. Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ay olduğu için en kutsal ay olan Ramazan ayı 29 gün sürecek. Ramazan ayı 1 Ağustos'ta başlayıp 29 Ağustos'ta sona erecek. 26 Ağustos'u 27 Ağustos'a bağlayan gece Kadir gecesi olacak. 30 Ağustos günü ise Ramazan Bayramı başlayacak.

Ramazan'da en erken orucu Hakkarililer en geçte Çanakkaleliler açacak. Hakkari'de ilk iftar vakti 19.23'de Çanakkale'de ise 20.39'de yapılacak. Benim bulunduğum yer olan Adıyaman'da ise 19.46'de iftar yapılacak :) Hayırlısı bakalım 1 aylık yorucu, uzun bir süreç bizi bekliyor.

Tavsiye
İftarda az yemek yiyin, yemekten önce bol su için böylece çok fazla yemek yemezsiniz. Eğer fayda etmezse siz yine de çok fazla tıkınmayın. Eğer çok yerseniz sabit kalmayın yürüyüş yapın. Sahura gelince çok ağır yağlı yemekler yemeyin. Sabah ezanı okunmadan 15 dakka öncesine kadar bol bol su için. Malum yaz aylarındayız havalar sıcak yemeği değilde daha çok suyu tercih edin. Çünkü günler uzun ve sıcak olacak. Su çok lazım olacak :)

İmsakiyelere bakmak için http://www.diyanet.gov.tr/turkish/namazvakti/vakithes_imsakiye.asp adresini kullanabilirsiniz. Hayırlı Ramazanlar...
comments powered by Disqus