Web Günlüğü

Kendi Maskotunuzu Tasarlayın

Birçok kişinin kullandığı maskotların nasıl yapıldığını hep merak etmişimdir. Fakat o kadar araştırmama rağmen nasıl ve ne ile yapıldığını bir türlü bulamamıştım. Bugün rastgele bir forum sitesine girerek bu maskotların nasıl yapıldığını en sonunda öğrenmiş oldum.  Dediğim gibi çok uzun süredir bu kendime maskot tasarlama fikri hep aklımdaydı. Fakat bir türlü gerçekleştirememiştim. İçimde ukde gibi kalmıştı.

Bundan uzun bir süre önce bir maskot bulmuştum fakat daha  sonra maskot’un sahibi olduğunu öğrendim. Maskot sahibi benimle iletişim kurup gardaş bu maskot’u ben kullanıyorum diye benden kullanmamamı rica etmişti. Bende dolayısıyla maskot’u kullandığım tüm sosyal paylaşım sitelerinden ve blogumdan kaldırdım. ‘Ne bileyim kardeşim maskot bu nerden bileceğim sana ait olduğunu şahsi fotoğrafı n değil ki bileyim’ dedim kendimce.

Ve en sonunda bugün hayalime kavuştum. Google amcada arama yaparken bu maskotların nasıl tasarlandığını dair bir forum sitesinde paylaşım gördüm.  Ben de kendime bir maskot tasarlıyayım dedim. Yaptım yaptım ama nasıl yaptım ben de anlamadım. Biraz uğraşmak gerek ben fazla özenmeden uğraşmadan bir maskot tasarladım kendime. Yazı başlığındaki benim maskotum yani ben oluyorum :) Galiba kendime benzetememişim :)

Herhangi bir programa ihtiyaç yok şu www.faceyourmanga.com siteye girip üye oluyorsunuz ve kendi maskotunuzu tasarlamaya başlıyorsunuz. Tasarladığınız maskotu ister blogunuzda ister sosyal paylaşım sitelerinde isterseniz de istediğiniz yerde kullanabilirsiniz :) Hayırlı olsun
comments powered by Disqus