Web Günlüğü

Google ve Diğer Bağlantılı Hesapları Silme

Merhaba arkadaşlar son zamanlarda internette ve sosyal ağlarda bulunan kullanmadığım hesapları silmeye karar verdim. Birçok kullanmadığım gereksiz yere açmış olduğum hesapları sildim. Bunlardan bir diğeri de google ve bağlı bulunan hesaplar oldu. Fakat bir türlü google ve bağlı olan hesapları silmeyi bulamamıştım. Bugün uzun uğraşlar sonucu bunu da buldum ve bilmeyenler için anlatmaya karar verdim.

İlk olarak gmail veya google hesabımızla giriş yapıyoruz. Giriş işlemini ister gmail’den ister blogger’dan isterseniz de Google Hesapları giriş panelinden yapabilirsiniz. Ama en mantıklı olanı https://www.google.com/accounts/Login  adresinden yani Google Hesapları giriş sayfasından yapmak olacaktır.

Giriş işlemini yaptıktan sonra Hesabım bölümüne geliyoruz yani şu adrese https://www.google.com/accounts/ManageAccount . Buraya geldikten sonra sol alt tarafta bulunan Ürünlerim – Düzenle diye bir bölüm var. Düzenle’ye tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra şu https://www.google.com/accounts/EditServices adrese gelmiş olmamız gerekiyor. Burda kullandığımız uygulamalara göre değişiklik gösterebilir. Fakat bizim için önemli olan Hesabı Sil olacaktır gerisi bizi ilgilendirmez.

Hesabımızı ve tüm bağlantılı hesapları kökten silmek için Hesabı kapat ve hesapla ilişkili tüm hizmetleri ve bilgileri sil linkini tıklıyoruz. Tabi hesabımız hemen silinmiyor. Bize seçenekler sunan bir sayfa karşımıza çıkıyor. Blogger, Adsense, iGoogle, Youtube vs. Hepsini silmek için hepsini seçiyoruz. Şifremizi giriyoruz. Onaylama kutularını işaretleyip Google Hesabını Sil butonunu tıklıyoruz. Google ve diğer bağlantılı hesaplarımız böylece silinmiş oluyor.
comments powered by Disqus