Web Günlüğü

Nihayet

Nihayet, nihayet ve nihayet. Bu yazıya neden böyle başladığımı sormayın. Çünkü bu cümlenin ve yazının devamında anlatacağım :) Aslında çok daha farklı başlardım ama! hani derler ya "Terbiyem müsaade etmiyor" işte öyle bir şey. Her ne kadar terbiyemin müsaade etmediği ve yazmadığım sözcük dilimlerinden oluşmuş cümle ve cümlecikleri ifade etmek istemesem de mecburiyetten bazı hak eden ve hak edenlere teslim ettim.

Aslında marka ve kuruluşlara karşı öfkem yok o marka ve kuruluşların içerisinde bulunan, çalışan pardon çalışmayanlar demek istedim, özür dilerim. İşte o insanlara bütün öfkem. Hani şu Türk Telekom var ya işte o. Yani onun bünyesinde çalışan bazı insanlar. Yani işini adam gibi yapmayıp, ekmeğini helal alın teri ile kazanmayanlar. Bir de özelleştirilmiş bir şirket. Benim bildiğim özel şirket çalışanına verdiği paranın on misli iş yaptırır belki de daha fazla. Tabir edemedim. Neyse. Biz hep memur daha doğrusu kamu'da çalışanlara salla başını al maaşını derdik. Şimdi özelde çalışan insanlar o durumda. 

Evi taşıyalı onbeş günü aşkın süre geçti. Ve ben  telefonun nakil işlemlerini yapalı da bir o kadar süre oldu. Yanlış hatırlamıyorsam bayramdan birkaç gün önce telefonunuzu bugün bağlayacağız dediler. Deyiş o deyiş. Onlarca kez Türk Telekom şubesine gittim ve onlarca kez aradım. Bayram geldi internetinizi de istemiyorum sadece telefon lazım şu telefonu bir an önce bağlayın diye. Ama nerdee. Bugün bağlayacağız, şu saatte bağlayacağız, şimdi personelleri gönderiyoruz bağlayacaklar. Bunların palavralarından ben bıktım, kendileri benden bıkmadı arkadaş. Bayram bitti artık ben de umudumu kesmiştim. Son defa Pazartesi günü Türk Telekom'a gidip hafif bir tehdit ve üst yetkili bir kişiyle görüşürerek telefonu bağlamalarını söyledim. Ve nihayet Pazartesi öğleden sonra eşşek gibi gelip telefonu bağladılar. Fakat bir gün boyunca telefon henüz açılmamıştı. Salı günü Türk Telekom Müşteri Hizmetlerini aradım ve durumu izah ettim. Neyse salı günü tekrar eşşek gibi gelip mahallenin telefon tesisatına baktılar ve bir sorun olmadığını söyledir.  Bir süre sonra arayıp santralda bir sorun olduğunu ve yarım saate kadar sorunun giderileceğini söylediler. Ve nihayet telefon ve internet bağlantısı yapıldı. Ben şimdi bunalra ne desem haklıyım. Çünkü 15 - 20 gündür ben telefon ve internet kullanamıyorum ve 100 lira gibi bir fatura ödeyeceğim. Tabi bir de şimdi 15 lira'lık nakil ücreti alacaklar. Etti mi 115. E ben daha ne diyeyim.
comments powered by Disqus