Web Günlüğü

Blogger Minimal Teması

Blogger Minimal Teması
Hüseyin Emanet'in tasarlamış olduğu ve Tayfun Erbilen'in html/css'e döktüğü minimal tasarımını/temasını bundan yaklaşık 1 ay önce ben de blogger'a entegre etmiştim. Aslında bu tasarımı kendi blogumda kullanmak için blogger'a uyarlamıştım, paylaşmak aklımdan geçmiyordu. Fakat baktım ki bu tasarımı kullanan çok fazla blog var, bende kullanmaktan vazgeçip paylaşmaya karar verdim. Bu benim ilk html/css tasarımını blogger'a entegre edişim. Tasarımı birebir entegre etmeye çalıştım ve öyle gibi de görünüyor.

Logo Hakkında
Logo'daki font ücretlidir ve ben de bulunmadığından dolayı logoyu bir arkadaşa yaptırmıştım. Logo ile ilgili lütfen isteklerde bulunmayın.

Sidebar Hakkında
Sidebar ile ilgili sorun yaşayabilirsiniz. Sorunun sebebin blogger sidebar'daki ilgili css class ve id'lerini otomatik olarak kendi sistemine göre uyarlamasıdır. Fakat sidebara herhangi bir widget ekledikten sonra aşağıdaki kodlara göre düzenleme yaparsanız sorun düzelecektir. Aşağıdaki kodlar örnek olarak gösterilmiştir. Blogunuza eklediğiniz widgetler'in kodları farklı olabilir. data:title sidebar widget başlığıdır, data:content sidebar widget içeriğidir. Aradaki cizgi class'ı da başlığın altında bulunan çizgi içindir.

<b:if cond='data:title != &quot;&quot;'>
<div class='sagBaslik scizgi'><h2><data:title/></h2></div>
</b:if>
<div class='cizgi'/>
<div class='sagBlok'>
<data:content/>
</div>

Temadaki görsel ve diğer materyallar temayı entegre ettikten sonra bilgisayardan silmiştim. Sonra da dosyaların tekrar bilgisayara alma gereği duymadım. Bu yüzden temayı sadece xml olarak paylaşıyorum ve görsel ve diğer materyalleri tema dosyası içerisindeki adreslerden indirip kendi hostunuz varsa ona atıp kullanabilirsiniz. Eğer istemezseniz dosyalar ilgili adreslerden silinmediği sürece bu şekilde de kullanabilirsiniz.

Slider'ı rss'den çekerek otomatik yapacaktım fakat sonra öylece kaldı yapmadım. Bu yüzden slider'a kodlardan resim ve yazı girebilirsiniz isterseniz kaldırabilirsiniz.

Bitirirken
Tema ile ilgili anlatacaklarım bu kadar. Eğer herhangi bir sorunla karşılaşırsanız yorum olarak belirtin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Lütfen sorunlar için özel iletişim kurmayınız. Son olarak sağ altta bulunan üç adet linki kaldırmayınız, emeğe saygı gösteriniz.
Blogger Minimal Teması İndir
comments powered by Disqus