Web Günlüğü

Aöf 2012 Final Sonuçları Açıklandı

Öncelikle Bilgisayar Programcılığı (önlisans) bölümünden mezun olup daha sonra sınavsız olarak dikey geçiş yaptığımı ve İşletme bölümü 3.sınıfta eğitim hayatıma devam ettiğimi belirteyim. Kötü geçen vize sınavları sonucunda  günlerdir sıkıntı ve stres içerisinde heyecanla beklediğim fakat beklediğime değmeyen açıköğretim (aöf) final sınavı sonuçları bugün daha doğrusu dün açıklandı.

Aslında sınavların benim için bu kadar kötü geçmesinin bir sebebi geçen yıl kalkan hazırlık bölümü yüzünden. Normalde bu yıl hazırlık (intibak) sınfında olmam ve sadece dört dersten sorumlu olmam gerekiyordu. Fakat hazırlık bölümü kalkması sebebiyle bu yıl dört hazırlık sınıfı dersi ve altı da 3.sınıf dersi toplamda on dersten sorumlu tutuldum. Bu vesileyle de daha fazla ders çalışmam gerekiyordu. Açıkçası hem bu kadar fazla dersin olması hem de üşengeçliğim yüzümden çok fazla ders çalıştığım söylenemez.

Durumu haticeden neticeye bağlarsam final sonuçları itibari ile on sorumlu tutulduğum derten sadece beşini geçebilim ve ikisi sınırda kaldı. Tabi açıköğretim'de hoca öğrenci ilişkisi olmadığı için bu iki dersten öyle kebap geçemedim. Ayrıca kaldığım beş dersin dördü ne hikmettir ki hazırlık sınıfında almam gereken dersler. Bu konuda da aldığım duyumlar doğrultusunda 3.sınıfta sanırım dönem veya yıl uzatmamak için alınan hazırlık derslerinin tümünü geçmek gerekiyormuş. Eğer bu söylenti doğruysa benim yemeden içmeden eylül ayında gerçekleşecek olan sınavlara çalışmam gerekiyor, tabi çalışırsam.

Aöf vize ve final sonuçlarını öğrenmek için alttaki linki kullanabilirsiniz.
https://aofsinav.anadolu.edu.tr/web/
comments powered by Disqus