Web Günlüğü

Blog Yazma Karmaşası

Yeni bir blog yazısıyla merhaba. Aralıklarla blog yazanlara veya yeni bir blog açıp blog yazarlığına başlayacak olan arkadaşlara faydalı olması açısından blog ve blogculuk konusu hakkında yazılar yazacağımı daha önce ifade etmiştim. Aslında bu yazımda tam olarak ne yazacağımı da bilemedim ve bir saattir bu yazıyı yazmaya çalışıyorum ve sürekli bir konudan başka bir konuya atlayıp yazıp yazıp siliyorum. Tam olarak ne yazacağıma karar veremediğim için başlık da bulamadım ve yazı başlığını "Blog Yazma Karmaşası" yaptım.

Her gün çoğalan blog trafiğinde yanlış bilgi ve doğru bilgi çatışmadı da artmakta. Bunun temel sebebi bir yanda sadece bu işi sevdiği için yapan insanlar diğer bir yanda ise sadece para kazanma amaçlı bu işi yapanlar. Para kazanmak için blog yazan veya blog yazarlığı yapanlar daha fazla ziyaretçi çekmeye ve onlara faydalı olmak yerine onları sadece bir "nimet" olarak görmektedirler. Fakat konuya hakimiyeti olan insanlar ne güzel ki bunlara yanılıp, aldanmamakta. Fakat ne üzücü ki sanal ortama pek ayak uyduramayan, hakim olmayan insanlar ise bu tuzağa düşmekteler.

Eğer sırf para kazanmak için değilde insanlara faydalı bilgiler sunmak veya severek blog yazmak ya da blog yazmaya başlamak istiyorsanız zaten gün geçtikçe sevilen bir blog yazarı olur ve takip edilen bir bloga kavuşursunuz. Yok ben sadece para kazanmak insanları yanıltmak ve daha fazla ziyaretçi çekip reklamlardan daha fazla para kazanmak istiyorum derseniz aşağıdaki maddeler tam size göre :)

İnsanların Blogunuzdan Nefret Etmesi İçin Yapmanız Gerekenler :
Yazı içerisine çok fazla reklam koyun ve yazınız görünmesin, sadece reklamlar görünsün.
Tasarıma önem vermeyin, her şey bir yerde olsun aranılan bulunmasın.
İmla kurallarına altüst edin
Argo kelimeler kullanın.
Farklı bir blogdaki bir konuyu olduğu gibi kopyala yapıştır yaparak paylaşın.
Sırf google'da üst sıralarda çıkmak için dikkat çekici bir başlık oluşturun fakat yazı içeriği başlıkla alakasız olsun.
Ziyaretçilirinizi önemsemeyin, onları sadece bir nimet olarak görün.

Bu maddelerin bazılarına bende dikkat etmiyor olabilirim bunun için kusura bakmayın :)
comments powered by Disqus