Web Günlüğü

Blogger Yazı Tarih Biçimini Twitter Tarzı ( x Zaman Önce ) Biçimine Dönüştürmek

Blogger açık kaynak kodlu bir blog sistemi olmasa da yapabildiklerimiz sadece kendi ufkumuzla sınırlı. Özellikle Endonezyalı ve Pakistanlı blog yazarları Blogger konusunda oldukça yol kat etmişler. Ortaya çıkardıkları blogger temaları olsun blogger eklentileri olsun bizim için bir nimet durumunda. Böyle ufku geniş Blogger düşkünleri sayesinde blogger ile ilgili her yeni bulduğum bir ipucu veya eklenti benim yeniden blogger'a bağlanmamı sağlıyor. Bugün de yine böyle bir durum ile karşılaştım.

Twitter'dan aşina olduğumuz tweetlerin (iletilerin) x zaman önce yazıldı zaman biçimi ile ilgili araştırma yaparken stackoverflow sayesinde bu özelliğin blogger için yapılabileceğini gördüm. Tabi çalışıp çalışmadığına dair bir fikrim yoktu. Bu güzel eklentiyi hemen bloğum üzerinde test ettim ve eklentinin düzgün bir biçimde çalıştığını gördüm. Eklenti dosyası üzerinde biraz oynama yaparak ve zaman biçimlerini Türkçeye çevirerek kullanmaya başladım. Blogger kullanıcılarının da bundan faydalanması için paylaşayım istedim. Eklenti kurulumu çok kısa bir sürede iki adımdan oluşuyor.

Blogger Yazı Tarih Biçimini Twitter Tarzı ( x Zaman Önce ) Biçimine Dönüştürmek

İlk yapmanız gereken /head> tagı öncesine aşağıdaki kodları ekliyorsunuz.


<script src='https://raw.githubusercontent.com/zaferzent/files/master/timeago.js'></script>
<script>
jQuery(document).ready(function($){
$("span.timeago").timeago()
});
</script>

<h2 class='date-header'><span><data:post.dateHeader/></span></h2>
İkinci adımda ise üstteki kodu alttaki kod ile değiştiriyorsunuz. (Şablonunuzda farklı tarih biçimi olabilir, yazılarınızda kullandığınız Tarih bilgisi kısmından bulabilirsiniz.)

<span class="timeago" expr:title="data:post.timestampISO8601"><data:post.dateHeader/></span>
comments powered by Disqus