Web Günlüğü

Logitech Unifying Kullanımı

Yıllardır masaüstü bilgisayarlarımda klavye, fare, hoparlör gibi aygıtların sayesinde bir araya karışan kablo yığınları ile yaşayan birisiydim. 2009 yılında ilk dizüstü bilgisayarımı aldığımda artık bu kablo karmaşıklığından kurtulmak için dizüstü bilgisayarın yanında kablosuz gibi görünen aslında yine kablolu olan fakat wireless özelliğine sahip Microsoft Wireless Keyboard + Mouse 700 setini almıştım. Hem kablolu olup hem de wireless özelliğine sahip bu Microsoft ürünlerine halen şaşırmıyor değilim. Sadece 5 yıl önce neden o yandaki kablosuz+kablolu iletişim aparatını mini USB alıcıya sığdıramadılar ki ?

O zamanlar sanırım kablosuz mini usb alıcılı klavye ve fareler yoktu yoksa vardı da ben mi bu gelişmeden geri kaldım bilemiyorum. Yiğidi öldürüp hakkını yemeyelim 5 yıllık Microsoft markalı bu klavye ve fare üstüne çaylar, kahveler dökülmesine rağmen halen takır takır çalışıyor çok fazla pil tükettiği ve yer kapladığı için pek tercih etmiyorum. Ancak bir kaç gün aklıma klavyeyi F klavyeye dönüştürüp pratik yaparak F klavyeye de alışma fikri geldi, dönüştürdüm fakat pek pratik yaptığım söylenemez.(Nedeni yıllardır Q klavye kullanan birisi olarak F klavyeye geçince hayatında ilk defa bilgisayar görmüş biri olarak hissetmem.) Gerçekte çok temiz görünen ama fotoğrafta nedense çok pis görünen Microsoft klavye ve farem resimde görüldüğü gibi bahsettiğim kablolu wireless aparatı da yanlarında eşlik ediyor. F klavye için kullanırsam önce iyi bir temizlemem gerek sanırım.

Microsoft Kablosuz Fare - Klavye Seti

Logitech özellikle gerek dayanıklılığı gerek kullanım rahatlığı sağlayan ve az pil tüketimi sebebiyle kalvye ve fare gibi aygıt seçimlerimde ilk tercihlerim arasında. Şu anda Logitech'in ikisi de kablosuz mini USB alıcı ile çalışan Wireless özelliğine sahip K230 klavyesini ve M185 faresini kullanıyorum. Yaklaşık bir yıl önce almış olduğım klavye üstüne kahve dökülmesiyle işlevselliğini yitirmişti, en azından 5-6 ay ben öyle sanmışım. İki gün önce klavyeyi bilgisayara bağladığımda klavyenin kusursuz bir şekilde çalıştığını fark etmiş oldum, o anki duygularım tarif edilemez.

Neyse efenim laf salatasından sonra aslında bahsetmek istediğim benim çok harikulede işime yarayan ve sizlerinde çok işine yarayacağını düşündüğüm sadece Logitech kablosuz aygıtlar(klavye + fare) için kullanılabilir olan Unifying alıcıdan, özellikten veya yazılımdan bahsedeceğim.

Unifying sayesinde eğer bu özellik destekli Logitech markalı kablosuz mini USB alıcı ile çalışan klavye ve fareniz varsa ve her biri için ayrı USB alıcı kullanıyorsanız bunu tek USB alıcıya indirgemenizi sağlıyor ve benim gibi USB girişi sıkıntısı yaşıyan biriyseniz eğer bu özellik sayesinde bilgisayarınızdan en az bir USB girişinizin boş kalmasına olanak sağlıyor. Özetle tek USB alıcı ile birden fazla aygıt kullanabiliyorsunuz. En fazla 6 adete kadar aygıt desteklediğini de unutmayalım.

Logitech Unifying Özelliği Nasıl Kullanılır ?

- Öncelikle Logitech'in sitesinden Unifying yazılımını indirip kurmalısınız, eğer daha önce klavye veya fare için gerekli yazılım indirip kurduysanız onunla birlikte kurulmuş da olabilir.

Unifying indirme adresi : www.logitech.com/tr-tr/support/unifying?section=downloads



- İkinci adımda kurmuş olduğunuz Unifying programını açın ve üstteki resimde görünen Next butonuna tıklayın. Daha sonra klavye ve fare için kullanmış olduğunuz USB alıcıdan birisini çıkarın ve alıcısını çıkardığınız aygıtın altından OFF yani kapalı durumuna getirin. Daha sonra aygıtı tekrar On duruma getirebilirsiniz. (Alttaki resimde görüldüğü gibi aygıtı kapatıp açmamızı istiyor.)



- Alıcısını çıkardığınız aygıtı kapatıp açma işleminden sonra yazılımın aygıtı tanıdığına dair bir bilgi ekranı gelecektir Next, Ok veya Yes gibi bir şeyler çıkarsa tıklayın gitsin. Zaten tanıma işlemi başarıyla gerçekleştiyse eğer aygıtı denediğinizde çalıştığını göreceksiniz. (Daha önceden kurulum yapmış olduğum için bu adım için görsel koyamıyorum)

- (Final) İşlemleri başarılı bir şekilde yaptıysanız Tebrikler! artık tek USB alıcı ile hem klavye hem fare kullanıyorsunuz.

+ (Ekstra) Şimdi Unifying programını kapattıysanız eğer tekrar açın ve ilk resimde görünen Advanced... butonuna tıklayın karşınıza alttaki gibi bir ekran çıkacaktır burada bağlamış olduğunuz aygıtlarınızı ve bu aygıtlarınıza ait pil ve çalışma durumlarını görebilirsiniz.



SONUÇ & KANIT : TEK USB ALICI İLE İKİ AYGIT (KLAVYE + FARE)


Kaynaklar :

comments powered by Disqus