Web Günlüğü

Askere Gidiyorum


2 gün sonra yani Perşembe günü  kısa dönem olarak askere gidiyorum. Yaklaşık bir ay acemilik eğitimini almak üzere Samsuna, askerliğin kalan süresini  tamamlayacağım Tekirdağa gideceğim. Sonrasında ise yeni bir hayata adım atacağım.
Evimde, memleketimde son saatlerimi geçirirken şuan radyoda İlhan İrem'den Olanlar Olmuş şarkısı çalarken farklı duygular içerisindeyim. Heyecan ve hüznü birlikte yaşıyorum. Askerlikten çok öncesini ve sonrasını düşünüyorum, öncesindeki bitecek hayatı sonrasında başlayacak farklı bir hayatı düşünüyorum.

Uzun zaman sonrası için planlar yapan birisi değilim ama hayat şartlarının getireceği gerçeklerle artık yüzleşme vaktinin geldiğini de  yadırgayamam. 2 gün sonra sadece askere gitmiyorum yeni bir hayata gidiyorum. Artık büyüdüğümü kendi ayaklarımın üstünde durmak zorunda olduğumu farkediyorum. Yeni bir şehir, yeni bir çevre, yeni bir ev, yeni bir iş ve tamamen değişen bir dünya ile karşılaşacağım. Öncesinde ise  20 yıla yakın, yani hayatımın büyük bir bölümünü geçirdiğim memleketimden evimden, arkadaşlarımdan, akrabalarımdan ayrılıyorum. Bu sürede geçen onlarca anılarımın, iyi ve kötü günlerimin son bulması beni yeni bir hayata alışmaya biraz zorluyor  açıkçası. Ama zaman her şeyi değiştiriyor ve her şeye alıştırıyor farkında olmadan.

Sosyal hayattaki çevremin dışında sosyal ağlar, bloglar ve farklı mecralardan bir çok arkadaşta edindim. Kimileriyle halen iletişim içerisindeyim kimileriyle yollarımı ayırdım ama yine de güzel günlerim geçti sanal adında sanal olmayan mecradan. Sosyal hayatımdan ve asosyal hayatımdan tanıdığım bütün güzel insanlara hayatımda oldukları için bana yeni şeyler kattıkları için teşekkürler.

Sosyal sorumluluk mesajımı verip noktalıyorum. Hayatı izlemeyi, fotoğrafını çekmeyi, kayıt altına almayı, her an ne olmuş diye gündemden geri kalmamayı bırakın hayatın kendisini yaşayın hayat masa başında, koltukta veya başka yerde otururarak, yatarak takip edilen bir şey değil dışarıda her an yaşanan içinde olunandır hayat.

Veda gibi ama yeni bir merhaba.

Kendinize iyi bakın hoşçakalın...


Güncelleme : 9 Ocak 2015 Cuma
Samsunda geçen 21 günlük acemi eğitimini bugün yapılan yemin töreni ile tamamlamış oldum. 21 günlük kısa sürede bir çok askerlik anısı yaşadım bile ama daha uzun bir süre var. Umarım kalan süreyi iyi bir şekilde tamamlarım.
comments powered by Disqus