Web Günlüğü

Blogger Öne Çıkarılmış Yazı Bileşeni

Blogger öne çıkarılmış yazı eklentisi
Gün geçmiyor ki yeni bir blogger güncellemesi geliştirmesi yapılmasın. Blogger geliştiricileri tarafından son olarak hazırlanan bu son geliştirme yeni bir bileşen blogger söylemiyle gadget sayesinde istediğimiz yazıları öne çıkararak ziyaretçiler tarafından fark edilmesini sağlıyoruz. Geliştiriciler tarafından Türkçeye Öne Çıkan Yayın olarak çevrilerek isimlendirilmiş olan bu bileşene blogger öne çıkarılmış yazı eklentisi veya blogger featured post plugin olarak da isimlendirebiliriz.

Kullanımı ve ayarlaması oldukça kolay olan bu bileşende tam da olması gereken ayarlar mevcut kılınmış, özellikle istediğimiz etikete sahip istediğimiz yazıyı da belirlemenin bize bırakılmış olması da oldukça güzel düşünülmüş bir özellik.

Blogger öne çıkan yayın bileşeni (gadgeti) veya blogger öne çıkarılmış yazı eklentisi (featured post plugin)

Bileşeni Blogger Kumanda Paneli » Yerleşim » Gadget Ekle aracılığı ile ekleyebilir Sürükle + Bırak işlemiyle ister sidebarda ister yazılarınızın hemen üstünde kısacası bloğunuzda görünmesini istediğiniz yere ekleyebilirsiniz. Gadget ekleme işlemi yaparken istediğiniz yazıyı seçebilir ve yazıya ait görseli veya başlığı gösterme gizleme ayarını yapabilirsiniz.

Blogger öne çıkan yayın bileşeni (gadgeti) veya blogger öne çıkarılmış yazı eklentisi (featured post plugin)

Ayrıca bileşenin sadece anasayfada görünmesini istiyorsanız </head> kod öncesine alttaki kodu ekleyerek kullanabilirsiniz.
<b:if cond='data:blog.pageType !="index"'> 
<style>
#FeaturedPost1{display:none}
</style>
</b:if>
comments powered by Disqus