Web Günlüğü

Gerçekleşemeyen Vaatler ve Blogum'daki Yenilikler

Ara sınavlar ve diğer işler sebebiyle yaklaşık bir aydır blogumla pek ilgilenemez olmuştum. Sınavların bitmesiyle ve diğer işlerin de halledilmesiyle artık bloguma biraz daha fazla ilgilenmem gerektiğini düşündüm. Bu geçen yorucu zaman diliminden sonra blogumda bazı iyileştirmeler ve yenilikler yapmaya çalıştım.Aslında sınavlar ve işlerden önce blogumun ikinci yılını bitirmesi sebebiyle 2 Yılın Ardındanbaşlıklı bir yazı yazmıştım. Yazmış olduğum bu yazıda şuana kadar her ne kadar yerine getiremesemde bazı vaatlerde bulunmuştum. Bu vaatlerin başlıcaları bloguma yeni bir tema hazırlamam ve blogumda bir çekiliş düzenlemekti.

Tema ve çekiliş vaatlerini yerine getirememin birkaç sebebi var aslında. Tema konusuna gelirsek ücretsiz olup ve hoşuma giden iki adet worpdress temasını blogger'a entegre etmiştim. Birisi çok rağbet gören ve daha sonra kullanmaktan vazgeçtiğim Minimal temasıydı. Diğeri ise yine güzel bir wordpress temasıydı. O tema da her ne kadar güzel olsa da daha sonra içime sinmediği için kullanmaktan vazgeçtim ve birkaç gün sonra blogumda paylaşacağım. Çekiliş meselesinin gerçkeleşememesi ise maddi sıkıntılar ve bu konuda yardımcı olabilecek sponsor bulamadığımdan kaynaklı.

Neyse efendim bende bunları bir kenera bırakarak kendi olşturmuş olduğum ve halihazırda kullanmakta olduğum temanın üzerinde biraz değişiklik ve yenilik yaparak daha güzel hale getirmeye çalıştım. Aslında bu değişiklikleri zaman zaman yaptım ve fark edenler mutlaka olmuştur.

Logo
Her ne kadar logo tasarımından pek anlamayan birisi olsamda elimden geldiğince eskisinden daha güzel fakat benzer bir logo yapmaya çalıştım.


Menü
Eski menüyü tamamen kaldırarak daha atraksiyonlu ve eğlenceli bir menü yaptım.


Yazı Bilgileri
Eski yazı bilgileri biraz kaba olduğu için ve yazıyı kırptığım zaman sorun çıkardığından ötürü tamamen kaldırdım ve yerine bugün yeni bir yazı bilgileri kısmı oluşturdum.


Son Yorumlar
Sağ sidebar'da bulunan son yorumlar da görünüm açısından hoşuma gitmediği için geçenlerde bulmuş olduğum bir blogger widget sitesi yardımıyla yeni bir son yorumlar eklentisi oluşturdum. Siteyi söylemek isterdim fakat tarayıcı sorun çıkardığı için kaldırıp tekrar kurduğumdan dolayı yer imleri de silinmişti ve siteyi hatırlayamadığım için kusura bakmayın.


Benzer Yazılar
Ziyaretçilerimin ve takipçilerimin blogumu hemen terkedip gitmemesi ve okudukları yazıya benzer diğer yazıla da göz atmaları için benzer yazılar eklentisi oluşturdum.


İfade (Smiley) Eklentisi
Blogumu biraz daha eğlenceli hale getirmek amacıyla dataservis aracılığı ile yorumlara ifade (smiley) eklentisi oluşturdum.


Diğer
Diğer aklıma gelen yaptığım değişiklikler ise blog ismini, açıklamasını ve küçük seo geliştirmeleri oldu.

Gözünüze hoş gelmeyen veya olmasını istediğiniz bir takım şeyler var ise bunları bana bildirirseniz minnettar olurum. Daha nice yeniliklerde görüşmek üzere :)
comments powered by Disqus