Web Günlüğü

Burdur Gezisi ve 2014 ile Gelen Yenilikler

Uzunca bir zamandır kendim ve blogum ile alakalı yaptıklarımdan veya yapacaklarımdan yazmaya zaman bulamamıştım. Zaman biraz bahane aslında fakat geçen Aralık ayında şehir dışına çıktığım için internet hattımı dondurmuştum ve iki aya yakın gibi uzun bir süre Burdur'da kalmıştım, devamında ise 5 yıldır bir dediğimi iki etmeyen emektar dizüstü bilgisayaramın arızalanması nedeniyle web ile bir süreliğine bağlantımı kesmiştim.

Mevsimin kış olması, küçük ve gezilebilecek çok fazla yer de olmadığı için Burdur hakkında çok fazla yorum yapamayacağım. Ama tarihi dokulara olan ilgimden dolayı Burdur'da görmüş olduğum "Burdur Uzun Çarşı" ve yine bu çarşıda Ulu Camii yanında bulunan "Saat Kulesi" benim en çok ilgimi çekenlerden. Güzel tarihi dokusuyla "Burdur Uzun Çarşı"nın şu an bomboş olması beni üzdü açıkçası. Elin ecnebisi küçük bir tarihi parçaya değer verip, onu pazarlayıp turist çekerken bizler bu konularda neden bu kadar ilgisiz davranıyoruz anlamıyorum.

Kendi çekimim olan Burdur Saat Kulesi

instagram/zfrznt
Isparta'ya(Ne zaman bir yerde geçse 300 Ispartalı diyesim gelir) gitme imkânım olsa da kısa süreli Iyaş Park gezisinde fazla bir şey yaşamadım. Isparta girişinde bir o kadar garip gelen bir o kadar da beni güldüren bir evin yolun bir şeridini işgal etmesiydi. Ya devlet yolu yanlış yere yapmış ya da ev sahibi, devletin arsayı almaya parası yetmemiş de olabilir tabi. Yapanlara veya vesile olanlara yurdum insanı demekten başka bir şey diyemiyorum.

Yeni Dizüstü Bilgisayarım Fujitsu Lifebook AH512-GL102
Bilgisayar benim için önemli bir ihtiyaç olduğu için emektarı parça değişimine göndermeye karar vermiştim fakat maliyeti ve ileride yaşanacak yeni sorunları düşündüğüm için yerine yeni bir dizüstü bilgisayar almaya karar verdim ve sonucunda işimi görecek nitelikte Fujitsu markalı dizüstünü aldım. Önceki bilgisayarımdan çok üstün olmayan bir bilgisayar olmasına karşın kısa süreli işimi görsün mantığı ile aldığım için yeterli olduğunu düşünüyorum. Bilgisayarı tercih etmenin başlıca sebebi de uygun fiyatı olması(780 TL fiyat etiketine sahipti). Bilgisayar işletim sistemine sahip olmadan satılıyordu, fiyatının uygun olması da buna bağlı.

Bilgisayarı aldığımda yaşadığım tek sorun bataryasının şarj olmamasıydı (hepsiburada'da ürün hakkındaki yorumlarda da alanlar belirtmiş) fakat bu sorun da bir süre ortadan kalktı. Sorunun sebebi büyük ihtimal tedarikçi firmada bataryanın uzun süre bilgisayarda takılı kalması ve tamamen boşalmasından kaynaklı sanırım.

Fujitsu marka olarak çok bilinirliğe sahip değil ancak bu kaliteli ürünler çıkarmayacağı anlamına gelmiyor. Çok fazla beklentisi olmayanlar ve uygun fiyata yeni bir dizüstü bilgisayar almak isteyenlere özellikle oyun düşkünü olmayanlar için önerebileceğim bir model.

Blogun Yeni Teması : Keilir
Yeni bir bilgisayara sahip olmuş ve 30 Ocak 2014 itibari ile yeniden eve dönmüşken bloguma da bir takım yenilikler getirmeyi düşünüyordum. Bu yeniliklerin en önemlisi daha önceleri de düşündüğüm fakat gerçekleştiremediğim yeni bir temaydı. Bir kaç tane kendimce şablon hazırlasam da gerek hoşuma gitmeyişi gerek çok fazla zaman alacağını düşündüğüm için hazır tema arayışına girdim. İstediğim sadelikte, yenilikçi, mobil cihazlarda sorunsuz bir şekilde çalışan SoraTemplates'e ait Keilir temasını kodları rahat bir şekilde yönetebilmek adına 3.95$ karşılığında tam sürümünü satın aldım.

Yazıda geçen önemli noktalar hakkında bilgi almak için linkleri kullanabilirsiniz.
burdur uzun çarşı, burdur ulu camii, burdur saat kulesi, ısparta, fujitsu lifebook ah512 gl-102, keilir blogger template
comments powered by Disqus