Web Günlüğü

Haber Sitelerinin SEO Anlayışı

Bu yazıda haber siteleri için nasıl seo yapılır konusuna dair ipuçları bulacaksınız.

Haber sitelerinin gündeme dair ürettiği haberlerin - içeriklerin %50'sini hatta bazen %90'lık bir bölümünü kapsayan, haber ile ilgili arama gruplarına dair kelimeleri çoğaltarak daha fazla ziyaretçi sağlama amaçlı gereksiz içerik oluşturması şu günlerde oldukça popüler bir konu. Buna haber sitelerinin daha fazla trafik sağlama amaçlı seo kasma tabiri de uygun görülebilir. Yerel, mahalli haber sitelerinin büyüme amaçlı (doğrusu reklamlardan daha fazla para kazanma) yaptıkları bu tür gereksiz işlemler belki kısmen uygun görülebilir(bu onların yaptığını doğru olarak kabul ettiğimi varsaymaz), ancak Türkiye'nin en eski ve en büyük haber sitelerinin bu tür şeyler yapması akıl kârı değil. Tabi teknolojiyi, interneti, gündemden geri kalmamak için kullanan insanlara sahip bir memleket olunca bazen bunlara hak vermemek de elde değil.

Mevzu sadece haber içeriklerinin arama kelimeleri ile yoğunlaştırılması da değil. Diğer bir mevzu ise haber sitelerinin oluşturdukları galeriler. Bu da yine diğer bir ziyaretçi artırma çalışması. Bazen galerilere girdiğimde kifargonrop sitesine mi yoksa haber sitesine mi geldim diye düşünmüyor değilim.

Milliyet, Radikal(kendileri yakın zaman önce baskılı yayını bırakıp tamamen dijital yayına odaklandıklarını belirtmişlerdi, baskılı yayında en azından google'dan daha fazla ziyaretçi çekmek uğruna hd izle, film izle, maç saat kaçta gibi başlıklar atmıyorlardı, böyle dijital yayıncılık yapılacağına kepenkler kapatılsaydı daha güzel olurdu), Star, Habertürk, Türkiye ve daha onlarcası aynı kafaya sahip.

Resimlerle konuya açıklık getirmek istedim ama sadece bunlarla sınırlı olmadığını da belirteyim.

İşte seo kasan meşhur haber siteleri :

MİLLİYET

milliyet haber sitesi ve seo

RADİKAL

radikal ve seo

STAR (Bir içerikte 284 adet SGK kelimesi geçen tek haber sitesi, ibret alınmalı)

star ve seo

HABERTÜRK



TÜRKİYE

türkiye ve seo
comments powered by Disqus