Web Günlüğü

Olist Blogger Teması

olist blogger teması
Olist blogger teması yine farklı bir blog platformundan blogger'a uyarladığım temalardan bir diğeri. Tema ismini ve platformunu (Ghost veya Jekyll) tam hatırlamamakla birlikte yapımcısının github.com/orderedlist adresindeki insan olduğunu düşündüğüm ve orijinal ismini list'li birşey olarak hatırladığım için ben de Olist ismini vermek istedim. Tabi ki temanın orijinal sürümü şuanki halinden şablon yapısı dışında farklı bir haldeydi.

Olist blogger teması ile ilgili genel bilgiler

- Temada ikonlar için Font Awesome Icons kütüphanesinden ve sosyal ağ profil ikonlarının renklendirilmesinde brandcolors.net adresinden yararlandım.

- Yazılarda kullandığım tarih/zaman biçimi Twitter'dan hatırladığımız zaman biçimini kullandım (x gün önce, x ay önce gibi). Tarih/zaman biçimi ile alakalı yazı da şurada → Blogger Yazı Tarih Biçimini Twitter Tarzı ( x Zaman Önce ) Biçimine Dönüştürmek.

- - Bu zaman biçiminde sorun yaşamamak için şablona jquery kütüphanesi dahil edilmeli ve saat dilimi ayarlaması yapılması gerekiyor. Saat dilimi ayarı için Blogger → Ayarlar → Dil ve biçimlendirme sayfasından Saat diliminin (GMT+03:00) İstanbul yapılması gerekiyor.

- Yazı başlıklarının yanında bulunan ikonlar için → Blogger Yazı Etiketine Özel İkon Gösterme

- Resmi sosyal ağ paylaşım butonları için ise → Blogger Resmi Sosyal Paylaşım Butonları başlıklı yazıdan yararlandım.

Olist Tema İndirme Adresi : Olist Blogger Teması İndir

* Prensip gereği uyarladığım temalarda şifrelenmiş footer bağlantısı kullanmıyorum. İsteğe bağlı olarak silinebilir fakat kenarda köşede bu yazıya bağlantı verilirse mutlu olurum 😊
comments powered by Disqus