Web Günlüğü

Blogger'daki tüm bağlantılar yeni bir pencerede sekmede nasıl açılır

Blogger'daki tüm bağlantılar yeni bir pencerede / sekmede nasıl açılır ?

Bloglarımızda kullandığımız tüm bağlantılar ziyaretçilerin daha fazla içeriğe ve bilgiye ulaşması için gerekli köprülerdir ve bu köprüler iç bağlantılar ve dış bağlantılar olarak ikiye ayrılır. İster iç ister dış bağlantılar olsun yazılara ve sayfalara eklenirken ziyaretçi - kullanıcılara uygun bir şekilde eklemek daha yararlı olacaktır.

Tüm dış bağlantıların yeni bir pencerede / sekmede açılması genellikle iyi bir fikirdir çünkü kullanıcılar blogumuzdan tamamen ayrılmamış olacak ve geri dönüp blogumuzda zaman geçirmeye devam edecektir. İç bağlantılar ekleyerek ise kullanıcıların eski yazılara - sayfalara da göz atmasını sağlayarak sayfa görüntülemelerin artmasına ve hemen çıkma oranının azalmasına fayda sağlayacaktır.

Blogger'da varsayılan olarak, hem iç hem de dış bağlantılar aynı pencerede/sekmede açılır. Bir yazı hazırlarken genellikle metni vurgulayıp Bağlantı düğmesine tıklayarak bir bağlantı ekleriz. Daha sonrasında ise bağlantının yeni pencerede / sekmede açılması için alttaki resimde olduğu gibi manuel olarak seçim yapar veya editörün HTML görünümünde bağlantı koduna yine manuel olarak target="_blank" ifadesini ekleriz.



Her yeni bağlantı eklerken bu şekilde zaman kaybından kurtulmak için Blogger şablon kodları arasına kısa bir kod ekleyerek bu işlemi hızlandırabiliriz. Ama bu şekilde iç bağlantıların da yeni bir pencerede / sekmede açılacağını unutmayalım.

Blogger Kontrol Paneline giriş yapın, Şablon ve ardından HTML'yi düzenle'yi tıklayın. Kavyenizden CTRL + F ksıayol tuşları yarıdımıyla <head> etiketini bulup bu etiketin hemen altına aşağıdaki kod satırını yapıştırın.

<base target='_blank'/>

Uyarı : Bu kod satırı vesilesiyle eski - yeni yazılarda kullanılan iç ve dış bağlantıların hepsi yeni bir pencerede / sekmede açılacaktır. Ayrıca blogger'a yüklenmiş resimlerde bulunan bağlantılarda yine aynı şekilde yeni pencerede / sekmede açılacaktır.
comments powered by Disqus