Web Günlüğü

Aşk'a Dair Enteresan Sözler

Uludağ Sözlük'te gezerken aklıma aşk geldi hele bir bakayım neler yazmışlar diye işte aşka dair garip ama güzel yazılar...
- hangi yoldan bulaştığı bulunamamış geçici bir hastalıktır. uzun vadede yerini sevgiye bırakır ve vucuttan atmanın hiç bir yolu yoktur.
- tamamen istem dışı meydana gelen bir duygudur. heryerde O görülür, O'nun sesi duyulur, O olmadan hayatın anlamı yoktur... vs.
- kendini başka bir insana endeksleme durumu. Genellikle mantıklı düşünememe, akıllı kararlar verememe, kendini ikinci plana atma eylemleri bu aşk dönemine rastlar. bittiğinde de acıyı en saf haliyle hissettirir.
- herkesin kendince tarif ettiği ortak bi tanımda buluşamadığı, çözülemeyen, belki de çözülmeden yaşanması daha iyi olan..
- bir kişinin diğer bir kişiyi sevme olayıdır. iki kişinin aynı anda birbirlerini sevmeleri imkansızlık derecesinde zordur. yani karşılıklı aşk diye bir şey belkide yoktur. çoğu menfaat ilişkisinden ibarettir.
- Tam bir bok çukurudur. Hep onu düşünürsünüz, hep salaklarda olursunuz. Arkadaşınız birş ey söyler '' hı ha evet ''. gibi cevaplarla karşılık verirsiniz. çünkü her an kafanızda O vardır. Güzeldir. Ama kötü yanı da var. Ya beni sevmiyorsa, ya başkası birisiyle gibi düşünceler de kansere adım adım iter.*
- bir örnekle açıklayalım ;
yağmurlu bir günde, kaygan bir otoyolda saatte 180 km. hızla giderken birden frenlerinizin tutmadığını, direksiyonun kilitlendiğini ve emniyet kemerinizin takılı olmadığını fark edersiniz bu esnada karşı yönden son sürat bir tır üstünüze doğru gelmektedir. bunları bildiğiniz halde sizinse tek yaptığınız radyodaki şarkıya bağıra çağıra eşlik etmektir. aşk işte o şarkıdır. evet.
comments powered by Disqus