Web Günlüğü

Rasgele Sayı Üreten Random.Org

Pek kullanılmayan fakat bazı durumlarda işe yarayabilecek yararlı bir siteden bahsetmek istiyorum. Bu site rastgele sayı üretmeye yarıyor. Dediğim gibi fazla kullanılmasa da kenarda, köşede bulunması gereken bir uygulama.

Kullanımı
Eğer sadece rastgele tek bir sayı istiyorsak random.org ana sayfasından sağ üst köşeden (True Random Number Generator) bölümünden istediğimiz aralıkta sayı belirleyip Generate düğmesine bastığımızda rasgele bir sayı belirlenir. Min : En küçük sayı değeri Max: En büyük sayı değeridir. Eğer 1 ile 10 arasında bir rastgele sayı istiyorsak Min : 1 Max: 10 yazıp Generate düğmesine basıyoruz.

İkinci olarak ise olur ya birden fazla sayı kullanmamız gerekebilir. Bunun için ise www.random.org/lists adresine giriyoruz. Karşımıza bir liste kutusu çıkıyor. Diyelim ki 1 ile 10 arasında 10 tane rasgele sayı istiyoruz. Bunun için liste kutusuna 1'en 10 kadar alt alta sayılarımızı giriyoruz daha sonra randomize butonuna tıklıyoruz ve sayılarımız belirleniyor.

Bana göre kullanılışlı bir uygulama örneğin sayısal loto oynarken aklınıza sayı gelmeyebilir onun için kullanabilirsiniz veya çekiliş yapabilirsiniz.
comments powered by Disqus