Web Günlüğü

Üniversite bitti

Hani hep bilindik bir cümleyle başlanır ya böyle yazılara koskaca … yıl geçti ve devamında acısıyla tatlısıyla diye. Belki benim yazım da öyle olacak ama farklı duygu ve düşünceler içerisinde belkide.

Evet koskoca 2 yıllık üniversite(üniversitecik) hayatı acısıyla tatlısıyla son buldu. Keşke 2 yıl daha olsaydı daha güzel olurdu herhalde. Ama başka bir yerde ve aynı kişi veya kişilerle beraber. İyiydi yine de güzeldi. 13 yıllık eğitim hayatımın en farklı dönemiydi bu 2 yıl. Farklı yerlerden farklı yüzler ve kişilikler girdi hayatıma.

Çok fazla bir şey hatırlamıyorum aslında bu iki yıla dair. Birçok şey hep aynıydı ders, sınav vs. Üniversiteye kayıt olduğum ilk gün çok heyecanlıydım, neler olacağını nelere yaşayacağımın merakı içerisindeydim. İlk yıl öyle böyle çoğunlukta karamsar ve bunalım modunda geçti. Nedeni okuduğum yeri pek istemediğimdendi ama olsun pişman da değilim mutluyum sonuçta. Sonrasında alıştık işte. Ders aralarında okul arkasına gidip bir sigara yakıp müzik dinleyerek gölü seyrederdim. Kimseye takılmayıp tek başıma olurdum öyle. Derken ilk yılın sonu yaklaştı ve bir yüz gördüm beni benden aldı :) . Bir süre sonra mayıs ayının ortalarında o yüzle tanıştım ve o andan itibaren bambaşka bir dönem başladı. Neyse sınav zamanları hep stresliydim ya kalırsam ya okul uzarsa korkusu içerisindeydim. Ama düşe kalka geçtim sınavları. Bilgi ve deneyim açısından çok şey kazandım bu iki yıl içerisinde. Hayata ve geleceğe bakış açım çok değişti.

Peki ilerde neler olacak? Eğitim devam edeceğim, iş üzerine de bazı düşüncelerim var umarım gerçekleştirebilirim, bakalım zamanla neler olacak.

Bitti işte iyisiyle, kötüsüyle bitti iki yıl. Yazıyı bitirirken belki yazı da hatalarım olmuş olabilir, Türkçeyi iyi kullanamamış olabilirim onun için özür dilerim zamanla daha iyi olacağını ümid ediyorum. İki yıl boyunca üzerimde emeği geçen, geçmeyen sınıf arkadaşlarıma, diğer arkadaşlara ve hocalarıma çok teşekkür ediyorum.
comments powered by Disqus