Web Günlüğü

50 Milyon Wordpress Blogu Var

Açık kaynak kodlu olarak geliştirilen Wordpress blog yazılımının WordPressistatistiklerine göre 50 milyon’un üzerinde kullanıcısı var. Bu 50 milyon blogun yarısı wordpress.com barınıyor, diğer yarısını ise kendi alan adlarına kurmuş ve kullanmakta olan kullanıcılar oluşturuyor. Şu sıralar kullanıcıların gözdesi olan Tumblr ile rekabet eden Wordpress geçtiğimiz günlerde en son geliştirdiği paket olan Wordpress 3.2’yi kullanıma sunmuştu. Görülen o ki Wordpress, Blogger’ı bir hayli geride bıraktı.

Wordpress’in resmi sitesinde yayınlanan rakamlara göre Wordpress alt yapısı kullanan bloglara ayda 280 milyonun üzerinde ziyaretçi uğruyor ve toplamda 2.5 milyar sayfa gösterimi yapılıyor. Ayrıca Wordpress kullanıcıları ayda 500 bin yazı paylaşıyor ve bu yazılara 400 bin yorum yapılıyor.

Dünyada en çok Wordpress kullanılan diller ise şunlar :

English 66% Spanish 8.7% Portuguese 6.5% Indonesian 3.5% Italian 2% German 1.8% French 1.4% Russian 1.1% Vietnamese 1.1% Swedish 1.0%

İlk sırayı İngilizce olan %66’lık bariz bir üstünlükle kullanan bloglar yer alıyor. Türkçe blog sayısı ise malesef ilk 10 sıraya giremiyor. Bana ilginç gelen taraf ise Endonezya ve Vietnam dillerinde kullanılan blogların ilk 10 sıraya girmesi.

comments powered by Disqus