Web Günlüğü

Kopyala(ma) !

İki yıla yakın blog yazarlığı yapıyorum ve bu zamana kadar blogumda yayınladığım hiçbir yazının kopyalandığına şahit olmadım. Belki olmuştur ama bana rast gelmedi. Ve bugün nasıl tabir edilir bilmem ama ben şerefsiz diye tabir edeyim yazdığım belki de üzerinde günlerce çalışıp ortaya çıkardığım emeklerin aynısının direkt olarak kopyalanıp şahısın bloguna yapıştırdığını gördüm. Ulan pezevenk madem alıyorsun ya yazı altında alıntı yapıp altına kaynak belirteceğim diye yorum yap ya da iletişimden mesaj atıp bildir. İşte böyle ipneler çıkıyor ve insanda yazma, paylaşma iştahı bırakmıyor.

Emek hırsızlığının ne kadar kötü birşey olduğunu hepimiz çok iyi biliriz. Bir yazı yazmak için saatlerce düşünüp herkese faydalı olabilecek birşeyler paylaşmaya çalışırız. Fakat ne yazık ki birkaç tane kendini bilmez dengesiz, ayıptır söylemesi hiçbir boktan anlamayan şahıslar gelir emek verilen işi sadece birkaç dakikada yerle bir eder. Eğer bir insanda birazcık gurur ve onur var ise zaten böyle birşey yapmaz. İnsaniyet namına tüm blog yazarları adına sesleniyorum emeğe ihanet etme, izinsiz kopyala(ma) !

Kendimce bir önlem alıp kısa bir kodla kopyalamayı engellemiştim. Fakat paylaştığım kodların da kopyalanamadığını fark edince kodu tekrar kaldırmak zorunda kaldım. Birkaç tane kendini bilmez için diğer insanlara fayda sağlayacak şeylerden mahrum etmeyeyim diye düşündüm. Eğer alıntı yapacaksanız yazının altına kaynak ve aldığınız yerin yazı adresini belirtin. Bu yazıyı sadece kendim için yazmadım bütün emek veren blog yazarları adına yazdım. Umarım bir nebze de olsa bunu okuyan emek hırsızları anlayış gösterir.
comments powered by Disqus