Web Günlüğü

Laptop Nedir Fiyatları Nasıldır

Laptop Nedir, Laptop Fiyatları, Laptop Fiyatları Ucuz Mu ?
Dizüstü bilgisayar ya da laptop, taşınabilir türden, genellikle ekran ve klavye olmak üzere iki parçadan oluşan kişisel bilgisayar. Bir dizüstü bilgisayar bir masaüstü bilgisayarın klavye, fare ve ekran gibi bileşenlerini tek bir parçada toplar. Dizüstü bilgisayarlar bir AC bağdaştırıcıdan gücünü alır ve şarj edilebilir bir batarya ile güç kaynağından uzakta da kullanılabir.Dizüstü bilgisayarlar küçük ve taşınabilir olmaları açısından avantajlıdır.


Günümüz laptopları tasarımları gereği kendi çalışma prensiplerine uygun donanımlar yardımıyla donatılmalılardır. Bu nedenle sıradan bir masaüstü bilgisayarı için üretilmiş dahili bir donanım parçası notebook ile kullanım için uygun değildir. Laptoplar için ekran kartları büyük ölçüde pazar lideri olan dünyanın iki büyük ekran kartı şirketi Nvidia ve ATI tarafından sağlanmaktadır. Laptopların performanslarını belirleyen diğer ölçüt ise bellek sistemleridir. Günümüzde laptop mimarisinin temel unsuru işlemciler ise büyük ölçüde AMD ve Intel tarafından sağlanmaktadır.

Laptoplar daha kolay kullanım ve taşıma yapısına sahip olduğu için masaüstü bilgisayarlara nazaran daha iyidir. Bu kolaylıkla beraber tabi ki fiyat konusunda da farklılıklar göstermektedir. Laptop fiyatları marka ve özellik bakımından değişiklik göstermektedir. Laptoplar ilk çıktığı zamanlar masaüstü bilgisayar fiyatlarının iki üç katı fiyatı durumundaydı. Ancak günümüzde kullanımı ve üretimi artmasından dolayı çok fazla bir fiyat farkı yaşanmamakta. Şuan ideal bir laptop bilgisayar 900 ile 1300 lira arasında bir fiyatta bulunmaktadır. Laptop fiyatları çok ucuz olmasa da günümüzde çoğu kişinin alabileceği fiyat aralıklarındadır.
comments powered by Disqus