Web Günlüğü

Blogger Yazıları Pdf'ye Dönüştürme

Merhaba yine ben karşınızdayım :) Malumunuz bir süredir blogum için yeni tema çalışmalarına başlamıştım. Tema çalışmasını bitirdim. Fakat yeni oluşturduğum tema da pek hoşuma gitmedi. Tam isteklerim doğrultusunda, istediğim gibi bir tema ortaya koyamadım açıkçası. Hep bir yerlerde, birşeylerde eksiklikler, hatalar ortaya çıktı. Daha düzenlemeler yapacaktım. Fakat temada karşılaştığım sorunlar sebebiyle bu temaya daha fazla zaman harcamayacağım. Ya eski temalardan birini kullanacağım, ya yeni bir tema yapacağım veya hiç uğraşmadan hazır yapılmış güzel bir tema bulup kullanacağım.

Şuan kullanmış olduğum ve yeni yapmış olduğum temayı hazırlarken temada farklı neler olabilir gibisinden ilham almak maksadıyla bir kaç blog'a bakınıyordum. Ve bir blog'da görmüş olduğum bir buton dikkatimi çekmişti. Peki neydi bu buton? Bu buton yayınlamış olduğunuz yazıların, ziyaretçilerinizin veya kendinizin çıktısını almayı ve pdf haline dönüştürülüp bilgisayarınıza kaydedilmesini sağlıyor. Deneme yapmak için yayınlamış olduğum yazıların sol alt kısmında bulunan print butonuna tıklayınız.

Bu butonu bloguma nasıl eklerim ?
www.printfriendly.com adresine giriyoruz.
Daha sonra sağ üst kısımda bulunan Website Button linkini tıklıyoruz.
Karşımıza aşağıdaki gibi bir sayfa çıkmış olması gerekiyor.



Bu sayfada ister Blogger/Blogspot seçeneğini seçip kısayoldan widget olarak ekleyebilirsiniz. Eğer istemezseniz de buton tipinizi seçip Copy the Code kısmından kodlarınızı alıp blogunuzda istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz. İyi günlerde kullanın :)
comments powered by Disqus