Web Günlüğü

Omega Sade Responsive Blogger Teması

Omega Blogger Template
Bir kaç gün önce WordPress'ten uyarlamış olduğum Omega Sade Responsive Blogger Teması'nı yeni, sade ve responsive tema arayışı içinde olanlar için paylaşıyorum. Temayı elimden geldiğince %100 ve anlaşılır olarak blogger'a uyarlamaya çalıştım. Tabi ki eksiklikler ve bir takım hatalar olabilir bunları da siz bulup düzeltirsiniz artık.

Tema İle İlgili Önemli Notlar :

- Tema HTML5 alt yapısına sahiptir.

- Menü için Sayfalar bileşeni kullanılmıştır ve blogda yer alan sayfalar otomatik olarak gözükmektedir.

- Temada otomatik yazı kesme ve resim boyutlandırma eklentisi kullanılmamıştır.

- Yorum sisteminde cevapla özelliği olsa da istediğim görüntüyü yakalayamadığım için ve mobil cihazlarda görüntü kirliliğine sebebiyet verdiği için css ile gizleyerek pasif duruma getirdim. Eğer isterseniz .comment-actions{display:none} kodunu kaldırarak aktif duruma getirebilir ve yorum bölümünü istediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz.

- Meta bilgileri ayarlanmamıştır istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.

- Temanın toplam boyutu çok fazla önemsenmese de 47.57 KB'a sahiptir ve hızlıdır. Tabi ki bu demo adresi üzerinden alınmış sonuçtur. İçeriğinize ve ek olarak kullanacağınız kodlara göre bu sonuç değişebilir.

- H, Heading etiketleri ile ilgili genel bir özelleştirme yapmadım yazılar için H1 (H3 olarak değiştiribilir, gerekli CSS düzenlemesini yapabilirsiniz), sidebar için ise doğal olarak H2 kullanılıyor. Zaten sidebar'da varsayılan olarak H2 etiketi kullanıldığı için bunu değiştirme gibi bir durum söz konusu değil (Eğer bileşenleri sabit olarak temaya entegre etmezseniz).

- Tema responsive yani mobil cihazlar için uyumlu olduğu için Kumanda Paneli » Şablon » Mobil sürümü pasif hale getirmenizde fayda var aksi halde blogger'un kendi mobil şablonunu kullanırsınız.

- Temada hiç bir şekilde çeşitli şifreleme yöntemleri kullanmadım özgürce kullanabilirsiniz.

Temanın WordPress Versiyonu : themehall.com/omega

Temayı Önizle - Temayı İndir
comments powered by Disqus