Web Günlüğü

Xiaomi Mi Band 2 Akıllı Bileklik İncelemesi

Xiaomi Mi Band 2 En son aldığım bir teknoloji ürünü olan xiaomi mi band 2 isimli akıllı bileklik oldu. Teknoloji takipçisi biri olarak ben de elimden geldiği kadar aşırı olmamak kaydıyla yeni çıkan, fark yaratan ürünleri, hizmetleri test etmeye, alıp kullanmaya çalışıyorum. Tabi şunun yenisi çıkmış bundan alayım, a bunun da yenisi çıkmış bundan da alayım, en sonu ben alayım, en iyiyi en pahalıyı ben alayım gibi bir takıntım da yok açıkçası. Ben teknolojiyi daha çok ihtiyaç, eksikliği giderme, kolaylık sağlama amaçlı kullanan birisiyim.

on aldığım bir teknoloji ürünü olan Xiaomi Mi Band 2 akıllı bileklik ile hem bir nevi ihtiyacımı gidermiş oldum, hem de bu ihtiyacın üzerine sağladığı diğer özellikleri ile bana ekstra kolaylık sağlamış oldu. Ben de akıllı bileklik veya akıllı saat gibi ürünleri alıp kullanmak isteyenlere fayda sağlar düşüncesiyle, kullanım deneyimime göre xiaomi mi band 2 ile ilgili düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Xiaomi Mi Band 2 akıllı bileklik Özellikleri

Bluetooth ile çalışan bileklik adım sayar için telefonun bluetooth özelliğinin açık olması gerekmiyor. Belirli bir süre yürüyüş yapılıp daha sonra bluetooth aktif hale getirildiğinde veriler uygulama üzerinde senkronize oluyor. Fakat uyguluma bildirimleri için bluetooth’un aktif olması gerekiyor.

Mi Band 2 akıllı bileklik - akıllı saat ortasında kalmış bir cihaz aslında. Akıllı bileklik denildiğinde akla gelen ilk şey spor yapanlar için, yapılan spor aktivitelerinin takibini sağlamak için tasarlanmış bir nevi bir aksesuar olması. Bunun için de özellik olarak akla gelen şeyler adım sayar, nabız ölçer, diğer spor aktivitelerinin mobil uygulama vasıtasıyla kaydının tutulması oluyor. Fakat mi band 2’de adım sayar, nabız ölçer, saat (kol hareketine duyarlı olarak görünüyor), alarm ve uygulama bildirimleri (titreşim olarak) gibi özellikleriyle diğerlerinden bir adım öne geçiyor.

Ayrıca kaç saat uykuda geçirildiğini, bunun kaç saat derin uyku olduğunu, oturma bildirimi (uzun süre hareketsiz kalındığında titreşimle uyarı vererek hareket etmeye teşvik etmesi) gibi özellikler de bulunuyor.

Bileklik su geçirmez deniliyor fakat bazı yorumlarda özellikle banyo çıkışından sonra dokunmatik tuşun bir süre düzgün çalışmadığı söyleniyor.

Küçük Sorunlar Adım sayarın kol hareketinde veya yolculukta aracın ani hareketlerinde adım sayması. Nabız ölçerin doğru ölçüm yapabilmesi için hareketsiz olunması gerekiyor fakat hareketsiz durumda bile bir ölçümde 80 diğerinde 90 bir başka ölçünde ise 70 gibi sonuçlar çıkarabiliyor. Özetle adım sayar ve nabız ölçer %100 doğru sonuçlar vermiyor.

Şarj Süresi Bilekliğin şarj olması süresi ise 2 saat. Şarjı 20 güne kadar gittiğine dair söylentiler var. İllaki özelliklerin aktif edilip edilmemesi ve kullanım durumuna göre bu süre değişiklik gösterebilir. Benim ilk şarj etmemin üzerinden 3 gün geçti ve şuan %79. Yani bu şekilde kullanmaya devam edersem yaklaşık 15 günlük bir şarj süresi sunmuş olacak.

Fiyat Çin menşeli alışveriş sitelerinde 20 ile 25 dolar arasında yani 80 - 100 TL arasında Türkiye’de ise 130 - 160 TL arasında bir ücrete satılıyor.

Olsaydı iyi olurdu dediklerim Çağrı cevaplama, reddetme, sessize alma Müzik değişimi (Google Play’de test ettiğim ve çalışan Mi Band 2 Music Control adında 3.parti bir uygulama yer alıyor. Uygulama bir sonraki ve bir önceki müziğe geçişi sağlıyor.)

Ürün uygulaması Bileklik uygulaması Mi Fit, iOS ve Android sürümleri mevcut.

Paket içeriği Akıllı bileklik, çince kullanım kılavuzu, usb şarj kablosu.

Güncelleme 26 Ocak 2017 Perşembe - Arama ve mesaj bildirimlerinde isim görünmemesi

Arama ve mesaj bildirimlerine ilişkin detaya girmediğimi, yüzeysel olarak uygulama bildirimleri aldığını belirttiğimi farkettim. Arama ve mesaj bildirimleri(eğer bluetooth açıksa) anlık olarak(minimum 3sn sonra) bileklikte görülebiliyor. Fakat bu bildirimlerde sadece ikon görünür durumdaydı. Biraz araştırma yaparak iki farklı yöntemle arama ve mesaj bildirimlerinde isimleri alttaki resimlerde olduğu gibi görünür hale getirmeyi başardım.

Mi Band 2

Mi Band 2

Bu iki yöntemden birincisi kesin çözüm olmamakla birlikte telefon dilini ingilizce yapmak. Telefon dili ingilizce yapıldıktan sonra Mi Fit uygulamasına bir güncelleme geliyor o güncelleme yapıldıktan sonra isimler görünüyor. Fakat dil eski haline alındığında çalışmadığını farkettim. (Bazı forumlarda eski dil tekrar seçildiğinde çalıştığı belirtiliyor fakat öyle değilmiş)

İkinci yöntem ise kesin çözüm olmakla birlikte Mi Fit uygulamasının ingilizce sürümünü apk olarak edinip yüklemek. Bu adresten : https://yadi.sk/d/I3TUnwC_38v4QT temin edilebilir.

İki yöntem de biraz uğraştırıcı ve ingilizceden kaçış olmasa da şimdilik böyle idare edilebilir.

Güncelleme 2 - 17 Haziran 2017 - Mi Band 2 Şarj Olmama Sorunu

Geçenlerde Mi Band 2’nin bir kaç defa kablosunu çıkarıp takmama rağmen şarj olmadığını fark ettim. Daha önce de aynı sorunu yaşamışlığım olmuştu fakat çıkarıp takınca çözülüyordu. Fakat son şarj etmeye çalışmamda bu işe yaramayınca biraz araştırma yaptım ve sorunun alttaki resimde görülen iki noktanın terden dolayı oksitlenebileceğini öğrendim ve bir bez yardımıyla silerek tekrar şarja taktım ve bir süre sonra şarj olmaya başladı. Ayrıca bir de aynı sorunu yaşayanlar tarafından şarjın tamamen boşalmasından dolayı bazen şarj olmadığı da söyleniyor.

Mi Band 2

9 Eylül 2017, Pazartesi

Bilekliği kaybettiğimden dolayı yapılan güncelleştirme ve gelişmeler ile alakalı artık bilgiler paylaşamayacağım.

comments powered by Disqus